Az árpafűről

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 
 

Latin nevén Hordeum vulgare. Egy a sok fűféle közül, mely igen táplálónak bizonyult. Igazán értékes része a fiatal levele, amiben megtalálhatók az emberi szervezet számára hasznos vitaminok, ásványi anyagok és fehérjék nagy része. Az árpafű teljes értékű élelem-koncentrátum. Színe tükrözi a klorofil bőségét.    

    18 aminosav található az árpafűben, beleértve azt a nyolcat, amely nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Magas a vitamin- és ásványianyag tartalma (béta-karotin, folsav, pantoténsav, B1-B2-B6-C vitaminok, kálium, kálcium, magnézium, vas, réz, foszfor, mangán, cink). Számos fontos enzim is jelen van, antioxidánsok, superoxid dismutase (SOD) és egy új antioxidáns, a glucosylisovitexin, mely ugyanolyan, ha nem jobb hatású, mint az E-vitamin. Mindemellett gazdag klorofil-tartalmú.

    Az árpafű teljes értékű táplálék számos elengedhetetlen összetevővel, melyek együttműködnek a szervezet optimális működéséért. A klorofil és más anyagok méregtelenítik a szervezetet a káros anyagoktól mint például nehézfémek, szennyezőanyagok, melyeket mindennap fogyasztunk. A  klorofilnak gyulladáscsökkentő szerepe is van. Az árpafű könnyen felszívódik  az emésztőrendszerben hozzájuttatva szervezetünket a nélkülözhetetlen táplálékhoz. Antioxidáns hatása megvédi a szervezetet az alapvető károsodásoktól, erősíti az immunrendszert, a szív és érrendszert. Továbbá gazdag növényi rostokban. Hasznos sportolóknak és akiknek szükségük van több energiára, mert ásványi anyag tartalma mellett gazdag energiaforrás is. Az árpafű természetesen lúgos, mely semlegesíti a felgyülemlett savakat.

Kutatások szerint az árpafű segít a következőkön:

Kóros elhízás

Aszthma

Bőrfiatalítás

Anemia (vashiányos vérszegénység)

Ízületi gyulladás

Májdegeneráció

Gyomorhurut

Gyomorfekély

Cukorbetegség

Röntgensugár okozta sejtkárosodás

Szívbetegség

 

Forrás:

Dr. Yoshihide Hagiwara Zöldárpa