Csírák élettani hatása.

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatás

 

Csírák a mindennapjainkban.

A csírák szervezetre gyakorolt áldásos hatása már ősidők óta ismert, a régi civilizációk nagy becsben tartották. A csírák dúskálnak az ásványi anyagokban, a vitaminokban és enzimekben. Csírázáskor a magban eltárolt enzimek aktivizálódnak, keményítőtartalmuk cukorrá alakul, fehérjéjükből aminosavak, zsírtartalmából zsírsavak keletkeznek. Az egészséges táplálkozás egyik alaptétele, hogy nem feldolgozott, élő élelmiszereket fogyasszunk.
A csírák a buzgó életerő maga! Érdekes adat, hogy a csírák negyedével több kalóriát tartalmaznak, mint a hús, de nem hizlalnak, mert nincs bennük se zsír, se koleszterin, se antibiotikum vagy hormon. Legfontosabb tulajdonságuk, hogy teljes egészében emészthetőek. Azonnali energiát adnak, tele vannak vitaminokkal, és salaktalanító, méregtelenítő hatásuk igen jelentős. Ideális roborálószerek, segítenek a beteg, elcsigázott szervezetünknek mielőbb erőre kapni.

A retek csíra fejlődése

A csírák fogyasztásáról tehát elmondhatjuk, hogy fontos összetevője az egészséges táplálkozásnak.

Kínai gyógyítók már 5000 évvel ezelőtt csíra fogyasztását ajánlották különféle rendellenességek kezelésére, mivel ők már akkor felismerék a táplálkozás szerepét a test vitalizálásában.

 

 


A csírák egyéb felhasználási területei

    
Házi kedvenceinkre is jó hatással lehet a csírák fogyasztása.
A macskák és kutyák természetes szerekkel kezelik betegségeiket. Állati ösztöneik azt súgják nekik, hogy olyan ételeket egyenek, amelyek sok vitamint és élő tápanyagot tartalmaznak. Ezért van, hogy keresik a klorofil-tartalmú ételeket és esznek különböző füveket és zöld növényeket. Ha csírát keverünk az ételükbe attól egészségesebbek lesznek, és fényesebb lesz tőle
a szőrük is.

 

 
 

Csírák összetevőit a táblázat tartalmazza